Истинска корида се разигра днес на мача между отборите на Марица и Сокол в мач от първия кръг при Старшата. Главния съдия е позволил по свободна игра, което в един момент на срещата е довело до истинска корида! Играчите на двата отбора са започнали да играят много грубо, което е довело до доста неприятни сцени. Наставникът на Марица пък дори е искал да вади играчите си от терена, научи BgDerby.com, а дори в един момент е крещял по своите играчи “ритайте ги тези, какво ги гледате.”, твърдят присъствали на срещата.

Срещата е завършила с победа за Сокол с 3:1. Мартин Лазов изведе Сокол напред с гол в 20-тата минута. В 45-тата и 47-та Алекс Колев гарантира победата на Марково с нови две попадения. Две минути преди края Георги Иванов вкара почетното попадение за кършакалии.

Треньорът на Марица Киро Андонов коментира срещата така:

“Това не е футбол, а касапница! Разбити вежди, влизания отзад, лакти и всякакви подобни способи. Позорно съдийство! Просто позор! Родителите искаха да извадя отбора на полувремето. Това така не може да продължава!”

Треньорът на Сокол също даде коментар, провокиран от думите на колегата си:

”Не ми е приятно да се хвърля съмнение върху нашата победа! Трите ни гола бяха абсолютно чисти! Да, съдията допусна много твърд и груб футбол, което и на мен не ми хареса! Играч на Марица е със спукана вежда, а мой с аркада на главата! Това се случи при борба за топка, когато двамата се сблъскаха. Искам да попитам, кога стана груб мача? Да не би да е когато колегата призова играчите му да ни ритат, а не да ни гледат? Каня DerbyTV на всеки мач на наборите, които водя! Елате снимайте, анализирайте и коментирайте! Взе да става много модерно, да се оправдаваме със съдиите! Пак да питам, те днес повлияха ли на крайния изход на срещата?”