Левски София и Ботев Пловдив са единствените 2 школи в България, чиито представители в трите елитни юношески групи ще зимуват в топ3 в съответните класирания. Сините са крачка напред пред канарчетата с едно първо, едно второ и едно трето място, а жълто-черните са с две втори и едно трето места. Школата на ЦСКА-София също е сред водещите по резултати у нас през първия полусезон, като имат едно първо, едно второ и едно пето място във временните класирания.

Отстъпление се забелязва при Септември, които са на първо място при 17-ките, но останалите  две възрастови групи за момента са на незавидни места. Най-неадекватно с оглед на финансовите възможности на клубовете и базите, с които разполагат клубовете, изглеждат класиранията на Лудогорец. Разградчани са с едно 4-о място, едно пето и едно шесто.

Слаб полусезон записаха в школата на Локомотив Пловдив, но разбира се като навсякъде и на Лаута има изключения. Светлият лъч идва от набор 2002, които се класираха за полуфиналите за Купата на България. Иначе същият отбор се намира на 8 място във временното класиране в U19. В U15 и U17 положението обаче не е никак розово, като тези отбори правят компания на опашкарите.

Старозагорският Берое определено изпитва затруднения в първенството при 17 годишните, като при другите два набора нещата изглеждат по-скоро закономерни, като и двата отбора са по-близо до лидерите, от колкото до слабите отбори.

Сокол Марково се представя също на очакваното от тях ниво и заемат 8-а позиция при 17-годишните. Традиционно силните школи на Черно море и Славия също за голяма изненада нямат с кой знае какво да се похвалят по Коледните празници. При варненци завоюваните през последните години позиции се защитават достойно в момента само в Елитната до 19-години, с пето място във временното класиране, а Белите имат едно 4-о място при 17-ките. И двата отбора са без представители на полуфиналите за купите.

В турнирите за Купата на България при трите възрасти пет клуба могат да се похвалят с по двама представители в полуфиналната фаза. Това са ЦСКА-София, Левски, Ботев Пд, Лудогорец и Септември. Нито един клуб не успя да класира и трите си набора в топ 4 на тези турнири.

Набор 2002

Лудогорец, Локо Пд,  ЦСКА-София и Септември

Набор 2004

ЦСКА-София,  Левски Лудогорец и Ботев Пд

Набор 2006

Ботев Пд , Левски София, Септември и Национал

Коя школа ще успее да запише най-успешен сезон ще разберем след края на втория полусезон.