Спечелването на световното първенство е едно от най-големите признания в кариерата на един на един футболист. Това обаче явно не се отнася за френски национал, който продаде на търг златния си медал от Мондиал 2018. Името му не се споменава от организаторите. На финала „петлите“ победиха Хърватия с 4:2.

Отличието беше продадено от „Juliens Auctions“ срещу 71 875 долара. Според предварителните прогнози се очакваше цената да бъде между 60 000 и 80 000 долара. След общо 10 наддавания се е стигнало до покупката на спортната реликва.

Същата аукционна къща продаде и още три медала от световни първенства, като два от тях са златни. Отличие на шампион от САЩ'94 е продадено за 48 000 долара. То върви със сертификат, че е било собственост на бившия технически директор на националния отбор на Бразилия Маркос Моура Тейшейра.

50 000 долара бяха платени за златно отличие от Мондиал 2002. То също е придружен с документ за автентичност, че е бил притежание на дългогодишния лекар на „селесао“ Жозе Луис Рунко. Освен това за 5120 долара беше продаден и сребърен медал от Мондиал'98. Той е в оригиналната си синя кутия, но не е ясно на кой от бразилския отбор е бил собственост.