Лудогорец награди най-добре представилите се през сезона 2019/2020 таланти от Академията на клуба. Това стана на почивката между двете полувремена на шампионския за представителния тим на "орлите" мач с Левски (София).

Наградата за голмайстор номер едно получи Петко Петков от набор 2004. Връчи му я стрелецът на мъжете Клаудио Кешеру. Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев даде приза на обявния за най-добър вратар Умут Хабил от набор 2005. Най-добрият защитник Тодор Петров бе награден от председателя на борда на директорите на ПФК Лудогорец Теменуга Газдова.

Признанието за най-добър сред халфовете получи Петър Георгиев от набор 2002, като той получи своя приз от спортния директор Георги Караманджуков. Наградата за най-добър нападател отиде при Константин Димитров от набор 2006. Връчи му я главният скаут на Академията Валентин Станчев.

Най-полезен и най-перспективен играч станаха съответно Хидает Хюсеин от набор 2002 и Филип Гигов от набор 2007. Двамата получиха призовете си от президента на клуба Александър Александров и директора на детско-юношеската школа Радослав Комитов.

Ludogorets.com