Единственият българин в тенис елита Григор Димитров отново обяви, че още не е сигурен в участието си в предстоящия US Open (31 август), въпреки че е в стартовия списък за турнира. Пред Sky Sports Гришо за пореден път изложи причините за това все още да не е взел решение. 

“Честно казано, още съм несигурен. Всеки ден размишлявам за това, но въпросите са прекалено много, а отговорите - прекалено малко. За нас, европейците, е доста трудно, защото пътуваме 12 часа до Ню Йорк и сменяме полети, а след това трябва да отседнем в хотел. Знам, че са планирали “мехур”, но ние сме над хиляда човека и трудно ще се организираме да сме на едно и също място.  

Не можеш истински да ограничиш играчите да не излизат или да не ходят на ресторант, но се надявам всички да уважат дисциплината. Но няма да е лесно да стоиш в “мехур” за 4-5 седмици.

Надявам се никой да не се зарази, но ако някой се зарази, всичко ще стане много сложно. Дори да сме се разбрали с правителството за карантиниране, то неизбежно ще има размествания в програмата на турнира. 

Тренирам доста повече и очаквам още официална информация за организацията, тогава ще реша. Сега не мога да кажа, че ще участвам или няма”, каза Димитров пред Sky Sports.