“Марица” постигна ценен успех с 0:2 при гостуването си на “Родопа”-1 (Смолян) в среща от предпоследния за есенния полусезон 8 кръг в Регионална група за деца 2006. Момчетата на треньора Александър Николов имаха превъзходство над съперника и го оползотвориха. Емилио Макавеев и Виктор Гергов реализираха двете попадения за “жълто-сините” в Смолян.

“Марица” е лидер в класирането с 22 точки, колкото има и втория “Лидер”, но маричани имат много по-добра голова разлика (+67 срещу +22). Тимът завършва полусезона с домакинство на втория тим на ФА “Пловдив”. Срещата е на 15 ноември. При победа възпитаниците на Александър Николов ще бъдат есенен първенец в групата.

“Марица” победи с 4:0 “Девин” в среща от предпоследния 8 кръг в Регионална група за деца 2007 (на снимките). Възпитаниците на треньора Димчо Беляков надиграха своя съперник и заслужено победиха. Хеттрик реализира Константин Клявков, а едно попадение добави Георги Копривленски.

“Марица” заема второ място в класирането с 16 точки, като е с два мача по-малко от лидера. В последния редовен кръг за есенния полусезон “Марица” гостува в Сопот на “Металик”. Срещата е на 14 ноември. Тимът има да изиграе и един отложен мач от 7 кръг срещу “Реал”-1 (Пловдив).