Черноморец и Спартак Плевен са най-пострадалите от глоби отбори в НБЛ за последните три кръга. Това реши Дисциплинарно-административният съвет на последното си заседание пред февруари, налагайки по четири глоби и на двата отбора.

Общата санкция на тима от Бургас е 500 лева. В нея влизат получените технически нарушения от Евгени Хаджирусев, треньора Васил Евтимов и пейката на тима по време на мача с Берое от 17-ия кръг на първенството, като всяко провинение е санкционирано със 100 лева. Черноморец ще олекне с още 200 лева заради неизправни измервателни уреди, тъй като вече е имал предупреждение за отстраняване на проблемите. 

От мачът на 30 януари, който Берое загуби със 121:123 след четири продължения, санкция от 300 лева за трето техниеско нарушение ще трябва да плати и играчът на старозагорци Джими Гавин.

Сблъсъкът между Спартак Плевен и Черноморец от 18-ия кръг на НБЛ също не мина без драми. Отборът воден от Александър Дяковски беше санкциониран с 400 лева - за неизправни измервателни уреди (200 лева), за неподсигурени предпазни шлемове за съдийската маса (100 лева) и техническо нарушение на Горан Остоич (100 лева). Глобата от ДАС набъбна до общо 500 лева, след техническото нарушение (100 лева) на Любен Пасков в мача от 17-ия кръг срещу Ямбол.

Баскетболистът на Ямбол Франклин Уилямс също олекна със 100 лева заради техническо нарушение.

Дербито Балкан – Левски Лукойл от 16-ия кръг струваше пък 200 лева на треньора на „зелените” Йовица Арсич, който получи своето второ техническо нарушение за сезона, а играчът на „сините” Раян Райт беше глобен със 100 лева за първото си такова.

По същата причина със 100 лева е глобен и старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след мача с Берое на 8 февруари.

Снимка: НБЛ