Треньорският щаб на Берое изрази задоволство, че вече абсолютно всички в отбора са здрави и могат да помогнат в дербито с Локо (Пд). Окончателната група за днешното гостуване на „Лаута“ трябваше да стане ясна след снощната тренировка, като въпросителните пред Димитър Димитров бяха свързани най-вече с това кой да остави извън 18-те.

Голямата енигма е свързана с един от играчите, на които се възлагаха големи надежди в атаката – Ерсон Кукула. Различни здравословни проблеми обаче пречеха на игралия в португалския елит с Маритимо нападател да покаже най-доброто от себе си. При него проблемът е, че трябва да навакса изоставането си в подготовката.

„Вече всички са на линия. Нямаме проблеми. Време е да започнем да печелим и да показваме по-голямо постоянство. Мачовете срещу Локо (Пд) винаги са били трудни и сега също се подготвяме за сериозна битка“, коментира Георги Чиликов, който е един от асистентите на Херо, цитиран от „Мач Телеграф“.

След фрапантните пропуски на Макута и Лебон в двубоя с Лудогорец очакванията са сред титулярите да се завърне Мартин Камбуров. Той вече има голове за Берое срещу бившия си отбор на „Лаута“.