"Марица" постигна убедителен успех с 4:0 при домакинството си на "Чавдар" (Пловдив) в шампионатна среща от 11-ти кръг в Регионална група деца - 2007. Възпитаниците на треньора Димчо Беляков показаха по-добра игра от противника си и залужено победиха. Георги Копривленски реализира на два пъти, Никола Парашиков и Петър Пейчинов също отбелязаха за крайното 4:0.

"Марица" е лидер в класирането с 25 точки, колкото има и вторият "Реал"-1. В следващия кръг, на 3 април, "жълто-сините" гостуват на "Левски" (Карлово).

"Марица" победи с 2:0 ФА "Пловдив" в среща от 11-ти кръг от шампионата в Регионалната група за деца - 2006. Така "жълто-сините", които са лидер в групата, стартираха успешно пролетния полусезон. Срещата бе първа за възпитаниците на треньора Александър Николов, след като тази от първия пролетен кръг бе отложена. Капитанът Виктор Гергов бе точен от дузпа, а Ангел Ангелов реализира второто попадение.

"Марица" е лидер в класирането с актив от 28 точки, втори е "Лидер" с 25. В сряда от 14 часа "Марица" е домакин на "Лидер" в отложен мач от 10-ти кръг, а на 3-ти април маричани гостуват на "Борислав" (Първомай).