Футболният тим на Хебър ще има втори мъжки отбор, който от лятото ще играе в състава на Югозападната Трета лига. Старши-треньор на формацията ще бъде досегашният наставник на U17 Спас Гигов, който има богат опит като футболист в Югозападната зона и познава отлично нравите в тази група.

Идеята е чрез тази формация Хебър да остави във футболната игра състезателите си от досегашния тим U19, който през този сезон игра в Елитната група. Тя обаче престава да съществува след изиграване на последния кръг, който е насрочен за 26-ти юни.

"Целта ни е тези състезатели, които не получат предложения за попълване на мъжката представителна гарнитура за професионалната Втора лига, да могат да водят пълноценен тренировъчен процес и да участват в официални срещи от третото ниво на организиран футбол в България. Това наше желание има и социална цел – ангажираност на младите да останат в спорта, макар и на аматьорски начала, но с шансове във всеки един бъдещ момент да получат отново възможност за изява в професионалния футбол“, мотивираха се от Управата на Хебър.