Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах, който се намира в изключителна форма от началото на сезона, коментира отново темата за новия му договор с мърсисайдци, заявявайки че неговото желание е да остане на „Анфийлд“. Египтянинът все пак призна, че се чувства щастлив от слуховете за интерес към него от страна на Барселона. За момента обаче Салах предпочита да остане в Премиър лийг, защото това според него е най-силното първенство в света.

„Вече казах няколко пъти, че ако решението зависи от мен, искам да остана в Ливърпул. Но решението е в ръцете на ръководството и те трябва да решат този въпрос. Няма проблем, но трябва да постигнем споразумението за условията по договора. Това зависи от тях. Финансовите параметри показват колко ви цени клуба и това, че е готов да направи всичко, за да останете. Самото решение обаче не се основава само на тези финансови въпроси. Има неща като амбицията на отбора и на треньора и това какво иска той да направи с тима и играчите, които има. Това са все важни въпроси, когато се взима решение.

Четох, че Чави имал интерес да ме привлече. Това, че отбор като Барселона се интересува от мен, ме радва. Аз обаче съм щастлив в Ливърпул. Ще видим какво ще се случи в бъдеще. В момента предпочитам да остана в Премиър лийг, защото това е най-силното първенство“, заяви Салах пред египетския телевизионен канал MBC Masr TV.