Академик (Пловдив) победи Черно море Тича (Варна) с 91:79 (20:16, 28:23, 19:18, 24:22) и се изкачи на шесто място в генералното класиране на Националната баскетболна лига (НБЛ). Двата отбора вървяха ръка за ръка в резултата през почти цялата първа четвъртина, но пловдивчани се откъснаха при 18:14 с тройка на Томислав Минков 49 секунди преди края.

“Много приятно съм изненада от отбора на Черно море, коментира Йордан Янков, старши треньор на Академик. - Имат млади момчета, но играят с много голямо желание, което е най-важното за един отбор. Не им стига опит, но във всеки един момент, когато допускахме грешка опитваха се да се възползват. Опитваха да бягат на бърза атака, вкарваха на лесни кошове. Процентът от стрелбата от три точки допринесе за нашия успех. Доволен съм, но допускаме страшно много грешки - над 20. Трябва да работим всеки един индивидуално и да влизаме с по-голямо самочувствие. Това е въпрос на време и на опит. Свикнали сме от миналата година с многото мачове. Надявам се със завръщането на контузените играчи те да принасят все повече за отбора.”

“Получи се равностоен мач, натискаха доста в началото. В защита бяха доста агресивни. Не се отказахме и в четвъртата част ги натиснахме повече в нападение и защита. Доста добре ни се отрази паузата за националните отбори. Тренирахме доста всички компоненти. Имахме много добри показатели днес във всички компоненти. Свикнали сме със сгъстения цикъл и играем”, заяви Николай Николов от Академик.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.