BgDerby продължава да прави обзор на полусезона в Академия "Славия", като този път Ви представяме отбора им до 17 години.

Този отбор е актуалния носител на Купа България за U16, a през тази година, отборът е участник в Елитната юношеска група U17. След успешната кампания през изминалата година Чунг До, Самуил Стойнев и Мартин Георгиев, вече се състезават за отбора до 19 г. , а Мартин Георгиев дебютира с екипа на "белите" в Първа лига.

Въпреки липсата на тези състезатели, останалите момчета в отбора приеха предизвикателството пред себе си и през тази кампания успяха да запишат победи в Елитната група в голяма част от дербитата срещу Ботев (Пд), Левски, ЦСКА, Локомотив (Пд). Треньор на отбора е Светослав Колев, негов помощник и кондиционен треньор в тази възраст е Александър Петров, а Милетко Христов е треньор на вратарите.

Отборът заема шесто място във временното класиране на полусезона с голова разлика 33-18. Роберто Илиев е голмайстор на отбора с 10 попадения от само 9 срещи. Той, както още Здравко Кръстев, Роман Родопски, Виктор Найденов и Кристиян Величков също записаха участие в някои от срещите за първенството и купата при по-горната възраст тази година. В юношеския национален отбор на България до 17 г., Мартин Георгиев, Роберто Илиев и Чунг До, се утвърдиха като основни състезатели и имат голяма роля за класирането на представителната ни гарнитура по-напред в надпреварата.

Тимът бе пуснат за почивка на 22.12.2021 г. и ще стартира подготовката си за новия полусезон на 10.01.2022 г.