Лудогорец II започна подготовката си за пролетния полусезон с амбицията да завърши първенството на по-висока позиция от петата, която заема в момента. Тодор Живондов разчита на група от 18 футболисти, като единият от тях е румънецът Дорин Ротариу от първия отбор на клуба.

С отбора по взаимно съгласие са се разделили Георги Чукалов, Кристиян Райчев, Калоян Симеонов и Хидает Хюсеин. Да се готвят със състава са повикани Петър Кирев от формацията U17 и трима играчи на Лудогорец III – Росен Иванов, Емил Кьосов и Несин Салим.

Първата ни цел е натрупалите повече опит да продължат да се развиват, за да имат шанс да бъдат повикани в представителния отбор на клуба или поне да станат част от отбори в Ефбет лига. Към четири от момчетата вече има сериозен интерес. Втората ни цел е талантите с по-малко опит да израснат по-бързо и до лятото да са стигнали нивото на опитните, заяви Тодор Живондов.

Той добави, че налице са всички предпоставки отборът да направи добра подготовка и да е още по-силен напролет. 

Лудогорец II ще заложи на шест контролни срещи през подготовката си за пролетния полусезон във Втора лига. Това обяви старши треньорът Тодор Живондов. Като най-престижна се очертава първата, която ще се играе на 22 януари. Съперникът е елитният Черно море (Варна), съобщава сайтът на "орлите". На 27 януари талантите на „орлите“ срещат Янтра (Габрово), а на 30 януари – Добруджа (Добрич). На 5 февруари дубълът на шампионите се изправя срещу Локомотив (Горна Оряховица), на 9 февруари – срещу Етър (Велико Търново II) и на 13 февруари - срещу Лудогорец III.

Кой от тимовете ще е домакин и кой – гост, ще се преценява според метеорологичната обстановка. Треньорският щаб и ръководството на академията на Лудогорец все още не са взели окончателно решение дали тимът ще ходи на подготвителен лагер или е по-добре да остане да се готви в Разград, където терените са по-добри. Ако бъде взето решение за лагер, програмата за контролните срещи ще претърпи промени.