Бившият асистент на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед Рене Мюленстийн предупреди големите врагове на “червените дяволи” - Ливърпул и Манчестър Сити, че трябва да се подготвят за момента, в който ще бъдат напуснати от настоящите си наставници, защото в противен случай рискуват да се озоват в положението на тима от “Олд Трафорд”.

Договорът на Джосеп Гуардиола с “гражданите” изтича през лятото на 2023-а и той вече на няколко пъти коментира евентуално свое напускане на”Етихад” след изтичането му. Подобно е и положението на Юрген Клоп при мърсисайдци, който има контракт до лятото на 2024-а. Мюленстийн заяви, че и двамата са били подходящи за заместници на великия шотландец на “Олд Трафорд”, но поради различни причини не се стига до подобно назначение и в крайна сметка йерархията на Манчестър Юнайтед решава да заложи на Дейвид Мойс. Впоследствие от 2013-а насам начело на “червените дяволи” се изредиха редица мениджъри, но без сериозен успех.

“Юнайтед пропусна възможността да вземе някой от двамата, а те имат такова присъствие и влияние в клубовете си. Ако попитате играч на Ливърпул “Знаеш ли какво правиш на терена?”, то всички ще ти кажат “Да”. Същото важи и за Манчестър Сити, колкото и Пеп да променя нещата. Ако попитате същото нещо играчите на Юнайтед, не мисля, че ще получите толкова убеден отговор. Но ако тези клубове не са подготвени добре за напускането на своите мениджъри, то тогава могат да се озоват в същата позиция”, коментира нидерландецът, който в момента е асистент в националния тим на Австралия.