Американската тенисистка Даниел Колинс заяви, че сериозната ѝ работа си е струвала с достигането до финала на Откритото първенство на Австралия. Колинс победи с 6:4, 6:1 Ига Швьонтек от Полша на полуфиналите и ще срещне представителката на домакините Ашли Барти в спора за титлата в Мелбърн. Даниел Колинс коментира, че е възхитена от възможността да играе срещу най-добрата тенисистка в света и добави, че двете са правили страхотни мачове в миналото. 

"Чувството е изключително. Беше страхотно преживяване. Толкова години тежка работа. Вчера си спомних за всички сутрини, прекарани с баща ми в тренировки преди училище. Невероятно е да бъда на тази сцена, особено с всички здравословни премеждия, които имах. Не мога да съм по-щастлива", каза още Колинс. 

"Добавих повече вариативност в играта си в последните няколко години", добави американката. "Енергията, която публиката тук носи, независимо дали ме подкрепя или е против мен, винаги е страхотна. Очаквам с нетърпение финала", категорична бе Даниел Колинс.

Снимки: Gettyimages