Отборът на „Етър“ спечели първото място в поредното издание на футболния турнира за Купата на M&BM. Надпреварата за деца, родени 2011 г., бе организирана от Асоциацията на българските футболисти, БФС и Община Велико Търново в лицето на ОП „Спортни имоти и прояви“ и се проведе под патронажа на кмета Даниел Панов. Днес осем отбора премериха сили на терена на стадион „Ивайло“.

На финала „виолетовите“ надежди победиха с 4:1 тима на „Лато“ (Алеково). Етърци се класираха за там след успехи над „Янтра-2019” (Габрово) и „Академик” (Свищов) с по 4:0. Две победи в групата направи и „Лато”, съответно с 6:1 над „Локомотив“ (ГО) и с 4:1 над „Лайтс“ (В. Търново).

„Академик“ завърши на трето място след 2:0 над „Лайтс”, който остана четвърти. Пети е ОФК „Павликени”, надиграл с 6:0 “Янтра“ (П. Тръмбеш), седми е „Янтра-2019 “ след 8:7 с дузпи, в редовното време резултатът бе 1:1 с „Локомотив”, който остана осми. Всички отбори получиха пълна екипировка и топки, а победителите и Купа M&BM.

По традиция имаше и индивидуални награди. Калин Дъров от „Етър“ бе обявен за най-добър състезател на турнира, като взе и приза за голмайстор с 9 попадения. Най-добър вратар е Вилислав Цонев от „Етър“. Най-добър нападател – Александър Георгиев от „Лато“, а най-техничен играч -съотборникът му Ивайло Учанов. Най-добър защитник е Виктор Йосифов от „Академик“, халф – Стефан Илиев от „Лайтс“, а за най-полезен състезател бе избран Владислав Богданов от „Павликени“

Наставникът на етърци Свилен Василев получи приза за най-добър треньор. Купа за най-голям принос към турнира получи председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев, който връчи с наградите заедно с Николай Христозов от АБФ, спортния експерт в Община В. Търново Георги Давидов, голмайсторът на Северозападната Трета лига Любомир Генчев, мс Георги Трендафилов, Павлин Генчев, Трендафил Коцев и Анатоли Петров.

снимки: Бранимир БОНЕВ