Треньорът на Славия (U19) Иван Иванов, койтo изведе "белите" до титлата и Купата на БФС, бе гост в предаването "Лигата на талантите" по Sportal TV. Той сподели мнението си за изминалия сезон, като отличи качествата на своите футболисти, които стигнаха до дубъл.

Столичани си извоюваха правото да участват в младежката Шампионска лига, а младият специалист си поставя високи цели с надеждата отборът да стигне възможно най-напред.

"Важно е момчетата да се научат да побеждават, важно е да се развиват както индивидуално, така и колективно. В същото време да успеят да направят прехода към мъжкия футбол и да съумеят да се адаптират по най-бързия начин", започна Иванов.

"С оглед постигнатите резултати, годината за нашия отбор е успешна. Резултатите и индивидуалното развитие винаги трябва да вървят заедно. Хубавите неща са, че отборът играе задружно. Играем привлекателен футбол за ниво юноши.

Най-важното нещо е, че децата на Славия схванаха идеите, които се опитах да прокарам чрез тях. Нещата изглеждаха доста добре през по-голямата част от сезона. От самото начало на сезона поставих титлата и Купата на БФС като цел за нашия отбор. Знаех с какво разполагам и видях деца, които искат да побеждават. 

Иван Иванов гостува в "Лигата на талантите"

Попаднах на работлива и талантлива група. Нямам никакви проблеми с никой от футболистите. Всички искат да се учат и ми вярват от първия ден. Наложихме офанзивен стил на игра. Когато разполагаш с талантливи играчи, винаги трябва да поставяш максимално високи цели. 

Иван Иванов гостува в "Лигата на талантите"

Моето желание е да преодолеем първите два кръга в младежката Шампионска лига. Имаме амбиция да се представим добре и да стигнем колкото се може по-напред".

Какво още каза Иван Иванов, вижте във видеото.

източник: Спортал