Старши треньорът на баскетболния отбор на Ямбол Тони Дечев призна, че съществува неяснота в клуба от финансова гледна точка. Както е известно, ямболии вече официално се разделиха с две от най-важните си фигури в състава - топреализаторът Джеремая Пейдж и юношата на тима Александър Матушев.

“В момента има неяснота в Ямбол. Не е чудно това с изходящите трансфери, защото вече втора или трета година, откакто съм там, момчетата, които взимам в отбора, правят добри сезони и създават впечатление, в резултат на което ги желаят и от други места. Това в същото време е лошо, защото не може да се запази едно ядро в отбора, което е важно”, заяви Дечев пред Sportal.bg.

“За съжаление, финансите и бюджета на отбора не позволяват да се задържат играчите, защото със силни представяния те си вдигат цената и ни е много трудно. Ние го знаем това нещо, но на този етап не можем да се справим. В момента никой не знае кой ще остане. В България нещата се случват на по-късен етап поради ред неясноти. За нас, треньорите, това е много трудно, но това е положението. Отборите, които имат сигурни бюджети, могат да работят. Останалите - седят и чакат”, добави наставникът на отбора от Ямбол.

Снимка: НБЛ