Националният отбор по баскетбол за жени до 20 години заминава утре сутрин за Европейското първенство, дивизия А. България се изкачи в елита още през 2019 г. след титла в Дивизия Б в Прищина, но завръщането бе отложено цели две години заради кризата с COVID-19 и отлагането на всички турнири за подрастващи на ФИБА.

На първенството в Шопрон, Дивизия А, България ще излезе за първия си мач при завръщането си в Дивизия А срещу Полша на 8 юли. На 9 юли е двубоят срещу фаворита Испания, а на 10 момичетата ни ще срещнат Литва.

„Важното е че сме здрави“, сподели селекционерът на тима ни Лъчезар Коцев.

На шампионата той ще може да разчита на капитана на отбора Илияна Георгиева. Крилото се контузи по време на първата контрола на тима – срещу Румъния, и пропусна останалата част от подготовката, но ще е на линия за мачовете в Унгария.

В Шопрон Коцев ще разчита на Маргарита Иванова, Борислава Денчева, Валентина Веселинова, Илияна Георгиева, Виктория Иванова, София Александрова, Виолета Григорова, Златка Маданкова, Мина Василева, Ванина Василева, Микаела Дамянова и Ивана Бонева.