Ева Ларош, жител на Чикаго, Илинойс започва да яде "сурова храна, включително месо" през 2017 г. след като много години следва строга вегетарианска диета. Бившата поддръжничка на веганизма казва, че преминаването към „ядене на сурово месо“ ѝ е помогнало да изглежда тридесет години по-млада. 

Никога не слагайте тези 5 храни в микровълновата!

Сурово месо - по-добро здраве?

Ева Ларош, 56-годишна жена, казва, че сега тя е "по-здравословна от всякога". Жената работи като сватбен организатор и твърдо вярва, че преминаването към ядене на непреработени храни е стъпката, която я е излекувала от „доживотния ѝ запек“ и сега няма проблеми с изхождането. 

"Чувствам се много по-добре, по-здравословна и по-здрава. Тялото ми е в по-добра форма, отколкото когато бях на 25 години", казва майката на две деца от Чикаго. Ева добавя: „Точно сега забелязах как здравето ми се подобри. Престанах да имам проблеми със стомашно-чревния тракт и всички природни процеси вървят без проблеми. Освен това, тъй като консумирам сурова храна, никога не се разболявам”. 

„През целия си живот се опитвах да коригирам тази функция със стомаха. - нещо, което беше особено неприятно, когато отивах в тоалетната, усещанията бяха равносилни на раждане - но никой друг метод не помогна. 

Диетолози изненадващо: Салатата "Цезар" е изключително вредна

Преди суровата храна Ева вярвала, че коренът на проблема се крие в неизправността на щитовидната жлеза - която произвежда необходимите хормони за регулиране на хранителната обработка. Но въпреки различните диети, които жената опитва от 20-годишна възраст, досега Ева не е намерила друго лекарство за проблема си. Тя станала вегетарианка на 36-годишна възраст, но 6 години по-късно, храносмилателните проблеми не изчезнали и общото ѝ здравословно състояние дори се влошило. 

"Честно казано, не забелязах много подобрения. Спомням си как по-голямата ми сестра Сюзън ме попита защо съм толкова болна, след като се храня правилно. Така беше, хващах простуда всеки месец, грип - веднъж годишно, а след няколко години косата ми започна да пада и кожата ми стана много суха.", спомня си тя и решава коренно да промени обичайната си диета. 

Как да се отървете от химията в плодовете и зеленчуците

Разнообразие от меню

Първоначално започнала с леко изпечено месо, което ядяла със свинска мас, но по-късно Ева преминала напълно към непреработени храни. Жената се храни със суров мозък и бъбреци от свине, говеждо месо и сърце, доставени от фермери и местни месари. 

Тя добавя: „Веднага след като преминах на сурови храни, няколко дни по-късно проблемът ми беше излекуван. Това наистина направи чудо с моя имунитет и малцина го разбират. 

Табу в храната

Въпреки това, Ева не яде сурово пилешко, за да не навреди на здравето си. "Моето семейство мисли, че се храня малко странно, но те просто не са свикнали с това. Правя това, за да не чувствам никакви здравословни проблеми. Казват, че яденето на сурово свинско месо може да бъде опасно. 

"Освен това винаги съм много бдителна с доставчиците. Получавам месо от доказани производители. Прекарах по-голямата част от живота си в борбата за здраве и сега намерих решение, което ми помага. Няма да спирам, само защото изглежда странно за някого", казва още тя. 

4 продукта, с които е вредно да се ядат пържени картофи

 

 

Експертно мнение

Даниел О'Шонеси, специалист по хранене и диетолог от клиника в Лондон, предупреждава за рисковете от консумацията на сурово месо. "Ползите от яденето на месо са добър източник на витамин А и желязо, но яденето на храни без топлинна обработка е опасно поради риска от развитие на токсични вещества в суровото месо. Дори един стек тартар, който се сервира суров, не се препоръчва за консумация. Освен това рискът от храносмилателни нарушения се увеличава поради липса на витамини и минерали, които изискват други храни. 

Най-вероятно Ева е решила проблемите с храносмилането поради факта, че суровото месо не се усвоява от стомаха. Следователно, тялото се стреми бързо да се отърве от него, считайки изядената храна като заплаха за здравето. Самолечението не е панацея за проблеми, напротив, съществуващите заболявания могат да се влошат. Вместо да експериментирате с диети и хранене, по-добре е да похарчите малко пари и време, а да отидете при специалист за консултация. Това ще запази здравето, нервите и ще даде мир на близките ви./zdrave.to 

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!