В днешния свят едно от най-големите богатства, които може да има човек е времето. За съжаление то рядко ни стига, тъй като непрекъснато тичаме по някакви задачи. Ето защо от жизнена необходимост е да знаем колко е часът. И макар да живеем в ерата на мобилните телефони, благодарение на които винаги знаем точното време до секунда, ръчните часовници все още не са напълно изчезнали от ежедневието ни.

Откриха шокиращи факти за спалното бельо

Макар че все по рядко се използват за основната си цел - а именно да показват времето, мнозина от нас ги използват като бижу, което да довърши крайната им визия. Този аксесоар обаче може да се окаже като бомба със закъснител за здравето ни.

Причината е, че учените са заключили, че той е три пъти по-замърсен от тоалетна чиния.

Защо е опасно да си миете зъбите след хранене? 

Проведени са тестове с натривки от 10 вида часовници. Специалистите търсели аеробни бактерии и плесени. Резултатите показали, че на един от изследваните мъжки ръчни часовници имало осем пъти повече бактерии, в сравнение с тези, които се срещат по тоалетните чинии. Освен това станало ясно, че пластмасовите и кожените каишки носели повече зарази по китките, в сравнение с металните.

Оказало се, че 24% от британците никога не почистват часовниците си, а 21 на сто го правят на всеки шест месеца.

Основните признаци, че имате липса на вода в тялото

По-голям процент жени се отнасяли зле с хигиената на часовниците си (27 на сто) в сравнение с мъжете (24 на сто).

Специалистите препоръчват да изтриваме със суха мека кърпичка този аксесоар всяка вечер, а основно почистване да извършваме всеки месец./zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!