Както обикновено, собственичката на четири кучета Кристин Карон от Отава си играеше с домашните си любимци в градината. 

Изведнъж обаче едно от кучетата, тригодишен Ши Цзу на име Бастър, леко я ухапва за ръката и животът й веднъж завинаги се преобръща.

Кристин веднага промива раната, като на пръв поглед няма възпаление. Три дни по-късно обаче тя се почуствала замаяна и започнало да й се повдига.

Няколко дни по-късно тя постъпва в болница и лекарите трябва да я въведат в изкуствена кома. Оказва се, че бактериите, които са били в устата на кучето или на повърхността на кожата на Кристин, са попаднали в кръвта на жената.

Тези бактерии причиняват сепсис - силно възпаление, което води до запушване на кръвоносните съдове. Поради нарушения в кръвоснабдяването на крайниците, лекарите ампутират двата крака и една ръка на жената. След като бе изписана от болницата, Кристин трябваше да се научи отново да ходи - вече на протези.

.

Въпреки тази ужасна история, Кристин все още живее в живота си и обича кучетата си. Сега нейната цел е да разкаже на хората за сепсиса, да се научи да го разпознава в ранните етапи и да помогне със справянето с последствията от него по време на рехабилитационния период.

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!