Един от големите таланти на Ботев (Пловдив) Никола Илиев даде обширно интервю пред официалния сайт на "канарчетата". Атакуващият футболист, който е роден през 2004 година, сподели какво е да си част от мъжкия отбор на "жълто-черните" и заяви какви са мечтите му с екипа на пловдивчани.
 - В елитната юношеска група до 17 години Ботев е само на две точки от отбора на Септември. Има ли сили тимът за шампионската титла?
 - Трябва да надградим от първия полусезон и според мен ще можем да вземем титлата. Основните конкуренти са ни отборите на Септември и Левски. В прекия мач със Септември те имаха доза късмет и получиха пресилена дузпа, ние бяхме по-добрият отбор и трябваше да вземем трите точки, но това ще се случи през втория полусезон.
 - От няколко месеца си част от мъжкия отбор на Ботев. Какво е за теб да си сред футболисти като Балтанов и Неделев?
 - За мен е чест да тренирам и играя с такива футболисти, те постоянно ми дават сили и ме подкрепят във всяка тренировка.
 - Силното ти представяне породи сериозен интерес към теб от други клубове. Как реагираш на него и това мотивира ли те за още по-добро представяне?
 - Да, има интерес към мен от клубове от България и извън страната. Това ме мотивира да тренирам и надграждам и да ставам все по-добър.
 - Страхотен футболист като Тодор Неделев нееднократно е заявявал, че в България ще играе само за Ботев. Какво е твоето желание за бъдещото ти развитие?
 - Искам да играя за Ботев и мъжкия отбор на тима, да радвам публиката. Условията в клуба са много добри, в пансиона всичко е на топ ниво. Най-хубавите условия за развитие в България са тук. Искам да остана в Ботев колкото се може по-дълго и да се развивам, да трупам мачове за мъжкия отбор и когато се може да излезна в чужбина. Това е клубът, в който се налагат най-много юноши и условията за развитие в юношеските години са най-добри.
 - Вече направи дебюта си за мъжкия отбор на "канарчетата". Какво си спомняш от този мач?
 - Като се появих на терена публиката ми даваше сили да играя, атмосферата беше прекрасна. Вътре на терена футболистите ме надъхваха и ми подсказваха как да отигравам дадените моменти. Всичко беше прекрасно.
 - Какво си чувал за стадион "Христо Ботев" и атмосферата, която хилядите привърженици на "канарчетата" създават на "Колежа"?
 - Мечтата ми е да играя за Ботев да защитавам емблемата на клуба и да играя на стадион "Христо Ботев". Гледал съм клипове в социалните мрежи, много ми харесва атмосферата, която създават феновете.
 - Това, че Ферарио Спасов е треньор на мъжкия отбор на Ботев, спомага ли за по-бързото ти адаптиране към мъжкия отбор?
 - Да, той ми помага много. Трябва да тренирам и показвам резултати, за да бъда постоянна част от мъжкия отбор.
 - Какви цели си поставяш през 2020 година?
 - Целите са ми да вкарвам колкото се може повече голове за Ботев. Да се развивам тук колкото се може повече и да играя за мъжкия отбор на Ботев. Да играя за Ботев е една от големите ми мечти и когато е възможно да излезна в чужбина.