Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира разследването за расизъм, в което беше забъркан. Той говори и по други актуални теми от българския футболен живот пред колегите от Нова телевизия. Стефанов заяви, че Христо Стоичков е друго измерение спрямо другата голяма легенда на родния футбол Димитър Бербатов.

"Николай Жейнов щеше да има проблеми с един гръцки президент и му помогнат. Ставаше дума за един футболист от Южна Америка. Нищо, Господ гледа. Дали съм расист? Не съм. В Славия за 27 години са играли футболисти с различен цвят на кожата - имахме японци, имали сме кореец, имали сме играчи от Нигерия, от Гана, от Бразилия… Омар Абуд казваше на футболистите в съблекалнята "бели педер*сти". Те му отвръщаха: "черен педер*аст". И тези момчета майка ги е раждала.

Скандалът в английското кралско семейство и Меган Маркъл? Мегън е хубава жена, Наоми Кембъл много ми харесва, Ким Бейсинджър… Аз от години все повтарям, че и аз искам да имам нещо общо с тия актриси, но те не го знаят. Казвам си като ми харесват. Ако не ми харесват, по-добре да мина от другия бряг. Както казва Димитър Пенев, дреме ми на пуловера. Казал съм каквото мисля и нещата такива, каквито са. В училище нямахме предмета "Политкоректност".

За конгреса има друга бургаско-мускатова връзка, но моят глас не могат да го спрат. Кои органи ме разследват? Аз имам много органи. Човек без сърце не може. УЕФА не може да влияе върху собствеността на даден клуб. Ако искат УЕФА, да платят парите и ще изляза от клуба.

Митко Бербатов беше много голям футболист. Аз и той знаем нещо за едни трансфери, за Манчестър Юнайтед. Един ден го потърсих да му кажа нещо. "Митко?". Той ми казва: "Аз не съм Митко. Аз съм г-н Бербатов". Ооооо, така ли? Питайте във Велико Търново дали говори с друг освен с пажовете си. Дарява ли? С чий пари бе, моето момиче? Христо Стоичков е космонавт в сравнение с него. Той е Христо, затова е голям. Хората не харесват напудрени и префърцунени хора. Този човек трябва да има контакт, да види къде е болката. А не да седиш отгоре и да гледаш като извънземен, не става така.

Бойко Борисов е от стар бегач контра. Могат да му носят само обувките, има много измекяри. Сега може да ме осъдят и за "измекяри", че казах. В Коньовица учтивата форма не беше много приятна, но мога да говоря на "вие" и да казвам "мляко". Ако бях на мястото на Борисов, щях да съм диктатор. Само тогава може да има ред в държавата. Българинът разбира само от тоягата и да му бръкнеш в джоба. Бръкнеш ли му в джоба…

Сега след това интервю сигурно ще ме изкарат терорист, мазохист, но това е. Какъвто и да бъде крайният изход, аз няма да се променя и ще си стоя зад думите, докато съм жив", каза босът на най-стария столичен клуб.