Футболистите на Светкавица (Търговище) спечелиха гостуването на Интер (Добрич) с минималното 2:1. Двубоят бе от поредния ХIХ кръг на Трета лига – Североизточна аматьорска група и премина под диктовката на гостите. Въпреки това обаче Интер (Добрич) не преклони глава и дори поведе в резултата.

В 16-aта минута беше отсъдена дузпа, която Александър Стефанов изпълни успешно – 1:0. Това като, че ли постресна гостите и те увеличиха ударната си мощ. Напред забити в защитата на домакините бяха Никола Василев, Никола Ганчев и Николай Найденов, които с атаките си често застрашаваха вратата на Ферай Алимов. Търговищенци бързо стигнаха до равенството.

Десетина минути след като получиха гол чрез Георги Димитров те възстановиха равенството на терена. Две-три минути след това Никола Найденов със самостоятелен рейд преодоля двама защитници на домакините и обърна мача в полза на Светкавица (Търговище).

През втората част двата отбора отново заиграха на доста високи обороти. Атаките към двамата вратари бяха често спирани още в средата на игралното поле. Младия рефер Благовест Димитров от Варна – явно с първи мачове в тази група често се чудеше какво да отсъди.

Поне такова е мнението на ръководители и състезатели след двубоя. Въпреки голямото желание за промяна на резултата от футболистите и на двата отбора – това не стана и срещата завърши с минималната победа на гостите от Търговище.

САЛИМ САЛИХ