Олимпийският шампион с Бразилия от Рио 2016 Рикардо Лукарели обяви пред изданието Resto del Carlino на Мачерата, че през следващия сезон ще играе за Пиаченца.

Лукарели имаше основен принос през този сезон за шампионската титла на Кучине Лубе (Чивитанова).

След само един сезон в Лубе, сега Лукарели се насочва към ново предизвикателство: Пиаченца.

„В края на януари казах, че искам да остана в Лубе, чувствах се добре в отбора и и майка ми, и аз харесахме града. Клубът обаче беше взел играч (Ботоло) и имаше проблем с броя на чужденците. Чаках предложение, което обаче не пристигна, докато междувременно други клубове излязоха с оферта към мен и аз избрах."

”Ще играя ли в Пиаченца? Да, тъй като това е добър клуб, други бразилци са ми говорили добре и освен това там ще продължи кариерата си и Робертланди Симон, който е страхотен играч и страхотен човек“.

Civitanova: Lucarelli, "Giocherò a Piacenza, con Simon" by https://t.co/VcBPGLNNCB - https://t.co/qxP9QM9Ijh #onlinedal2000 #pallavolo #volleyball #news #photogallery #video #intervistehttps://t.co/G62EXsTbf9

— Volleyball.it (@Volleyball_it) May 14, 2022

“Жалко е да си тръгвам, но Любе с право имаше други планове. Същото казах на ръководството, че е правилно да се заложи на Марлон, дори и той да е чуждестранен нападател като мен. Янт Ерера може да бъде наследник на Османи Хуанторена, той ще стане един от най-силните волейболисти в света”, добави Лукарили.