Тази вечер отборът на Рилски спортист ще се опита да направи аванса си в серията срещу Спартак Плевен още по-солиден. Възпитаниците на старши треньора Людмил Хаджисотиров приемат плевенчани в “Арена Самоков” в мач №2 от полуфиналната серия между двата тима. Резултатът е 1-0 в полза на самоковци, които постигнаха категоричен успех в първия двубой.

View this post on Instagram

A post shared by rilski_sportist (@rilski_sportist)

Рилски спортист не остави грам съмнение в превъзходството си в откриващия мач от серията и го спечели убедително с 94:65. Момчетата на Удо отвориха по-сериозна разлика във втората половина на втората четвърт, когато успяха да направят аванса си от 6 на 16 точки, за да се оттеглят в съблекалните с актив от 46:30. След почивката пък Брендън Браун се развихри и отбеляза 18 точки за домакините само в третата четвърт, за да засили отбора си към победата.

Спартак пък ще направи всичко възможно да избегне същия развой като от първия мач и ще се пробва да открадне домакинското предимство от своя съперник. Както е известно, в серията се играе до три победи от пет мача, а следващите две домакинства - в третия и четвъртия мач (ако има такъв), ще бъдат за плевенчани в зала “Балканстрой”. Основните им фигури като Димитър Маринчешки, Коча Йовович и Максим Корниенко обаче трябва да настъпят газта тази вечер, след като в първия двубой допринесоха с общо 16 точки.  

Рефери на срещата ще бъдат Мартин Хорозов, Станимир Русев и Искрен Манолов.

Снимка: НБЛ